Peres ügye van és nem elég a szakértelem, a bizonyítottság?

 

Igazságügyi szakértés

Bármely vállalkozással előfordulhat, hogy a tevékenysége során felmerülő vitás kérdések rendezése vagy épp egy adóellenőrzés okán szakértői közreműködés válik szükségessé a peres vagy nem peres eljárás során.

Minden konfliktus egy háború. Egyszer kisebb, máskor nagyobb háború.

Mi minden megbízásunknál eredményes ügyvitel a célunk, ezért stratégiát alkotunk, alternatívákat készítünk. Megkeresésekor az ördög ügyvédjének szerepét vállaljunk magunkra, hogy ne az eljárás végén szembesüljön olyan dolgokkal, amelyek már az elején is valószínűsíthetőek.

Csak 1% esély van az ügyében? Nekünk ez azt jelenti, hogy még mindig van esély!
Amíg Ön nem adja fel, mi nem adjuk fel!

A megbízóinkkal történő folyamatos együttműködés mellett szakértői véleményeket készítünk peres és peren kívüli eljárásokban, hatósági kirendelésre (igazságügyi szakértői vélemény) és megbízási szerződés (magánszakértői vélemény) alapján egyaránt.


Mikor lehet szüksége szakértésre?

A szakértő alkalmazása akkor válik szükségessé, ha a bizonyítás szemszögéből releváns tények megállapításához már nem elegendő általános ismeret és tapasztalat, hanem különleges szakértelem szükséges.

Ilyen különleges szakértelmet igénylő területek lehetnek például

  • a hazai és nemzetközi adójog ismeretét igénylő helyzetek, ügyletek vizsgálata,
  • a hazai és nemzetközi adójogi kérdések megválaszolása
  • az elmaradt haszon, elmaradt jövedelem megállapítása
  • a vállalkozások vagyonértékelésére, vagyonvesztésére vonatkozó vizsgálatok lefolytatása

Igazságügyi szakértés


Milyen eljárásokban vehet igénybe tőlünk igazságügyi vagy magánszakértést?

 

  • Közigazgatási eljárásokban (pl. adóperek)
  • Polgári peres eljárásokban
  • Büntetőügyekben
  • Munkaügyi vitákban
  • Egyéb peres és nem peres eljárásban

Minthogy minden eljárások kimenetele nagy mértékben függhet a megelőző eljárási cselekményektől – észrevétel, fellebbezés, bírósági kereset -, így tapasztalatunk legjavát akkor tudjuk leginkább megbízóink érdekeibe állítani, ha már az eljárási, pervezetési stratégia alkotás időszakában, illetve az eljárások korai szakaszában is részt veszünk a munkában. Később, illetve a bírósági szakban a mozgástér már korlátozottabb.

Habár a különböző eljárásokban alapvetően a szabad bizonyítás elve szerint zajlik a bizonyítási eljárás, a különleges – pl. adózási, gazdasági - szakismeretet igénylő tények megállapítása rendszerint a szakértő feladata és kötelessége.


Szakértőként az igazságügyi szakértő feladata, hogy

 
a bíróság, a közjegyző, az ügyészség, a rendőrség és a jogszabályban meghatározott más hatóság kirendelése, (igazságügyi szakértés) vagy

 
megbízás alapján (magánszakértés),

a tudomány és a műszaki fejlődés eredményeinek felhasználásával készített szakvéleménnyel segítse a tényállás megállapítását, a szakkérdés eldöntését.

A szakvélemény pedig nem más, mint az igazságügyi szakértés során, a szakértői vizsgálat által feltárt tények (vizsgálat, eredmények) bizonyítékként való felhasználása, dokumentálása, és az azokból szakmai következtetések levonása, ok-okozati összefüggések meghatározása.


Peres ügye van és szakértőre van szüksége?

Lépjen velünk kapcsolatba most!


 

Lépjen velünk kapcsolatba!

+ 36 30 6700 192

Lapozgató

Negyedéves ellenőrzés - megéri megtenni!

Megbízható adózók? Megbízható adózók! A 2016-tól elindult adózói minősítési rendszer (Art. 6/A-M. §) februárral újabb minősítési időszakot tudhat maga mögött.

Bővebben..

A nagymama, mint székhelyszolgáltató? Jobb félni, mint megijedni?

Bonyolultak a szabályaink. Egyre nehezebb eligazodni bennük. De érdemes időt szánni az eligazodásra, mert ha nem, előfordulhat, hogy olyan adókötelezettséget generálunk magunknak, ügyfeleinknek, amely valójában nincs, maga a jogalkotó és...

Bővebben..

Külföldi munkavállaló, magyar munkáltató?

Cégünk svéd anyavállalatunk gépeit értékesíti és szervizeli Magyarországon. Az anyavállalat kérésére Szerbia területén is folytatnunk kellene ezt a tevékenységet. Lehetőségünk van-e arra, hogy a magyar vállalat alkalmazásába felvegyünk egy szerb...

Bővebben..

Számla kiállítása - mikor és mi alapján?

Konszignációs raktárba szállítja az eladó a termékeit, hetente megnézi a felhasználást, és ezt számlázza le körülbelül 30 napos fizetési határidővel. Jelenleg nem rendelkezik olyan szerződéssel az ügyfél, amely időszakos elszámolást...

Bővebben..

Szabályozási anomáliák a használt cikk forgalmazás áfakezelésében

Adóelkerülés a jogalkotó és az adóhatóság közreműködésével? Bevallom, kissé értetlenül álltam az utóbbi néhány hétben egy mind gyakrabban megtaláló áfa-értelmezéssel szemben, amely az általános 27%-hoz képest egyébként is mérsékelt áfafizetést eredményező...

Bővebben..

Kérdezzen, s mi válaszolunk! Az online információs szolgálat oldalon könnyen megválaszolható adózási kérdésekre kaphat választ jelképes díj ellenében. Ha nekünk rutin az, ami Önnek problémát jelent, szívesen segítünk e formában gyorsan és egyszerűen.

Tovább az online információs szolgálathoz...

InterTax Pro Kft.

1138 Budapest, Úszódaru u. 6.

Mobil: +36 30 6700 192
Skype: k_bartha
Email: info@intertaxpro.hu

Térképnézet