InterTax Pro

 

Bartha Katalin - Áfa- és nemzetközi adószakértő - Igazságügyi adószakértő

Bartha Katalin
Áfa- és nemzetközi adószakértő
Igazságügyi adószakértő

View Bartha Katalin's profile on LinkedIn

A mai adózási, számviteli környezet lényegesen eltér a korábbi évtizedek rendjétől: gyorsan változó, szélesebb körű tudást, tapasztalatot igényel, nagyobb adókockázatokat rejt.

Az adókockázatok is átalakultak, nagyságrendjükben pedig növekedtek. Az adókockázatok egyre jelentősebb része pedig már nem a jogszabályi követelményeknek való nem megfelelésből, hanem a jogszabályok értelmezésének – sokszor alig észrevehető – időközi változásából ered.

A változási tendenciát jól tükrözi az is, hogy a számvitel-adózás retroaktív (utólagos) megközelítése helyett a pro-aktív szemlélet e területen nem csak a kockázatok csökkentését teszik lehetővé, hanem akár versenyelőnnyel is járhat.

A kontrolling és pénzügyi gyakorlattal párosuló több mint 20 éves adójogi és számviteli tapasztalatom, megoldás-orientált szemléletmódom révén minden megbízás esetén nagy hangsúlyt fektetek a kockázatok előrejelzésére is, hogy minél hasznosabban, hatékonyabban járulhassunk hozzá az Önök üzleti tevékenységéhez; a klasszikus könyvelési-számviteli háttértámogatás helyett aktív menedzsment-támogató szolgáltatást biztosíthassak.


Áfa & Transzferár szakértő, Nemzetközi adószakértő
Bejegyzett igazságügyi adószakértő

Tevékenységemet közgazdász diploma mellett okleveles adószakértői diplomák, magyar és IFRS mérlegképes könyvelési képzettség és tapasztalat birtokában végzem, ismereteimet haza képzések mellett nemzetközi továbbképzéseken is rendszeresen bővítem. (bővebb információk a LinkedIn profilon érhetők el)

Angol, német és magyar nyelven állok szíves rendelkezésükre.

Számíthatnak támogatásomra tervezett üzleti döntéseik megalapozásához, éppúgy, mint tervezett vagy megvalósított ügyleteik adókihatásának számszerűsítése, adó- és/vagy egyéb jogi kockázat kiszűrése, mérséklése, de akár kockázatkezelés tekintetében is.


Kérdése, kételye van? Lépjen velem kapcsolatba, hogy mielőbb továbbléphessen elképzelései megvalósításában!


Csatlakoznál? Nézd meg itt, milyen pozíciókra várjuk leendő munkatársaink pályázatait angol/német és magyar nyelven!

Állásajánlatok megtekintése

Lépjen velünk kapcsolatba!

+ 36 30 6700 192

Tax flash

Lapozgató

Negyedéves ellenőrzés - megéri megtenni!

Megbízható adózók? Megbízható adózók! A 2016-tól elindult adózói minősítési rendszer (Art. 6/A-M. §) februárral újabb minősítési időszakot tudhat maga mögött.

Bővebben..

A nagymama, mint székhelyszolgáltató? Jobb félni, mint megijedni?

Bonyolultak a szabályaink. Egyre nehezebb eligazodni bennük. De érdemes időt szánni az eligazodásra, mert ha nem, előfordulhat, hogy olyan adókötelezettséget generálunk magunknak, ügyfeleinknek, amely valójában nincs, maga a jogalkotó és...

Bővebben..

Külföldi munkavállaló, magyar munkáltató?

Cégünk svéd anyavállalatunk gépeit értékesíti és szervizeli Magyarországon. Az anyavállalat kérésére Szerbia területén is folytatnunk kellene ezt a tevékenységet. Lehetőségünk van-e arra, hogy a magyar vállalat alkalmazásába felvegyünk egy szerb...

Bővebben..

Számla kiállítása - mikor és mi alapján?

Konszignációs raktárba szállítja az eladó a termékeit, hetente megnézi a felhasználást, és ezt számlázza le körülbelül 30 napos fizetési határidővel. Jelenleg nem rendelkezik olyan szerződéssel az ügyfél, amely időszakos elszámolást...

Bővebben..

Szabályozási anomáliák a használt cikk forgalmazás áfakezelésében

Adóelkerülés a jogalkotó és az adóhatóság közreműködésével? Bevallom, kissé értetlenül álltam az utóbbi néhány hétben egy mind gyakrabban megtaláló áfa-értelmezéssel szemben, amely az általános 27%-hoz képest egyébként is mérsékelt áfafizetést eredményező...

Bővebben..

Gyakorlati tanácsok a mindennapi munka során gyakrabban megjelenő kérdések, problémák megoldásához, téves szabályértelmezésből adódó, hibás végrehajtáshoz, kapcsolódó adókockázatok kiküszöböléséhez.

Bővebben...

InterTax Pro

1138 Budapest, Úszódaru u. 6.

Mobil: +36 30 6700 192
Skype: k_bartha
Email: info@intertaxpro.hu

Térképnézet