InterTax Pro

 

Bartha Katalin - Áfa- és nemzetközi adószakértő - Igazságügyi adószakértő

Bartha Katalin
Áfa- és transzferár specialista
Nemzetközi adószakértő
Igazságügyi adószakértő

View Bartha Katalin's profile on LinkedIn

A mai adózási, üzleti környezet lényegesen eltér a korábbi évtizedek rendjétől: gyorsan változó, szélesebb körű tudást, tapasztalatot igényel, nagyobb kockázatokat rejt.

Az adókockázatok is átalakultak, nagyságrendjükben pedig növekedtek. Az adókockázatok egyre jelentősebb része pedig már nem a jogszabályi követelményeknek való nem megfelelésből, hanem a jogszabályok értelmezésének – sokszor alig észrevehető – időközi változásából ered.

A változást jól tükrözi az is, hogy a számvitel-adózás retroaktív (utólagos) megközelítése helyett a proaktív szemlélet e területen nem csak a kockázatok csökkentését teszik lehetővé, hanem akár versenyelőnnyel is járhat.

 

A megváltozott gazdasági környezethez, igényekhez igazodva megváltozott adótanácsadói szemléletmóddal és szolgáltatási megoldásokkal, globális - hazai és nemzetközi - gazdasági és adójogi ismereteket is ötvöző tudással igyekszem támogatni a hozzám fordulókat.

 

 

Az én sikerem az Ön sikerén keresztül mérhető.

Az Ön szenvedélye az üzlet, amelynek szükségszerű velejárója az adózás. Az én szenvedélyem az adózás, amelynek szükségszerű velejárója az üzlet.

Ön a mindennapi tevékenysége mellett terméke/szolgáltatása, célpiacai újításain, várható változásain is rajta tartja a szemét, hogy jó időben reagálhasson a változásokra, lehetőségekre.

Én az adózás legaktuálisabb változásain és a nemzetközi gyakorlaton tartom rajta a szemem, hogy Ön üzleti döntéseit magabiztosan és szükségtelen kockázatok nélkül hozhassa meg.

 

A kontrolling és pénzügyi gyakorlattal párosuló több mint 20 éves adójogi és számviteli tapasztalatom, megoldás-orientált szemléletmódom révén minden megbízás esetén nagy hangsúlyt fektetek a kockázatok előrejelzésére is, hogy minél hasznosabban, hatékonyabban járulhassunk hozzá az Önök üzleti tevékenységéhez. A klasszikus könyvelési-számviteli háttértámogatás helyett aktív menedzsment-támogató szolgáltatást biztosíthassak.


Tevékenységemet közgazdász diploma mellett okleveles adószakértői diplomák, magyar és IFRS mérlegképes könyvelési képzettség és tapasztalat birtokában végzem, ismereteimet haza képzések mellett nemzetközi továbbképzéseken is rendszeresen bővítem. (bővebb információk a LinkedIn profilon érhetők el)

Angol, német és magyar nyelven állok szíves rendelkezésükre.

Számíthatnak támogatásomra tervezett üzleti döntéseik megalapozásához, éppúgy, mint tervezett vagy megvalósított ügyleteik adókihatásának számszerűsítése, adó- és/vagy egyéb jogi kockázat kiszűrése, mérséklése, de akár kockázatkezelés tekintetében is.


Kérdése, kételye van? Lépjen velem kapcsolatba, hogy mielőbb továbbléphessen elképzelései megvalósításában!


Csatlakoznál? Nézd meg itt, milyen pozíciókra várjuk leendő munkatársaink pályázatait angol/német és magyar nyelven!

Állásajánlatok megtekintése

Lépjen velünk kapcsolatba!

+ 36 30 6700 192

TaxFlash

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Lapozgató

A transzferár gyakorlat aktuális kockázati pontjai

A legnagyobb adókockázattal párosuló terület ma a transzferárazás. A kapcsolt vállalkozások közötti ügyletek árazásával kapcsolatos szankciók kiemelkedőek, a kiszabott adóhiány és a bírságok éves összege drasztikusan emelkedik. A transzferár kockázatoknak...

Bővebben..

Transzferár ellenőrzés - mit hogyan szankcionálhat az adóhatóság?

Egyre gyakoribbak a megállapítással, adóalap kiigazítással párosuló transzferár ellenőrzések; ezt a kérdést kaptuk. "Cégünknél adóellenőrzés volt. Transzferár dokumentációnk nem felelt meg minden tekintetben a PM/NGM rendeletnek, az hiányos volt. Az adóhatóság...

Bővebben..

Megbízható adózó? Negyedéves ellenőrzés - megéri megtenni!

Megbízható adózók? Megbízható adózók! A 2016-tól elindult adózói minősítési rendszer (Art. 6/A-M. §) februárral újabb minősítési időszakot tudhat maga mögött.

Bővebben..

A nagymama, mint székhelyszolgáltató? Jobb félni, mint megijedni?

Bonyolultak a szabályaink. Egyre nehezebb eligazodni bennük. De érdemes időt szánni az eligazodásra, mert ha nem, előfordulhat, hogy olyan adókötelezettséget generálunk magunknak, ügyfeleinknek, amely valójában nincs, maga a jogalkotó és...

Bővebben..

Külföldi munkavállaló, magyar munkáltató?

Cégünk svéd anyavállalatunk gépeit értékesíti és szervizeli Magyarországon. Az anyavállalat kérésére Szerbia területén is folytatnunk kellene ezt a tevékenységet. Lehetőségünk van-e arra, hogy a magyar vállalat alkalmazásába felvegyünk egy szerb...

Bővebben..

Gyakorlati tanácsok a mindennapi munka során gyakrabban megjelenő kérdések, problémák megoldásához, téves szabályértelmezésből adódó, hibás végrehajtáshoz, kapcsolódó adókockázatok kiküszöböléséhez.

Bővebben...

InterTax Pro

1138 Budapest, Úszódaru u. 6.

Mobil: +36 30 6700 192
Skype: k_bartha
Email: info@intertaxpro.hu

Térképnézet